Program: Civilekonomprogram, Analytisk inriktning

Information

Skola: Lunds Universitet
Antal högskolepoäng: 240
Nivå: Nybörjarprogram

Programmet behandlar följande ämnen:
Företagsekonomi
Nationalekonomi

Externa länkar

Länk till program:
Länk till skola: http://www.lu.se
Tyck till Civilekonomprogram, Analytisk inriktning
Länka ihop Civilekonomprogram, Analytisk inriktning Länka ihop Civilekonomprogram, Analytisk inriktning

Detta tycker studenter om programmet

Relaterade kurser

Det finns ännu inga länkade kurser

Länka ihop programmet med fler kurser

Relaterade föreläsare

Det finns ännu inga länkade föreläsare

Länka ihop programmet med fler föreläsare

Omdömen

Civilekonomprogrammet på Lunds Universitet är verkligen inte bättre än medel. Inte enligt min uppfattning iaf. Detta kan bero på att min årskurs är en försöksgrupp. Vi har Varit med om mycket skit. Första föreläsningarna va vi så många att vi fick sitta på golvet för att få plats. Det känns som att vi går en massinlärningslinje där möjligheterna till individuell hjälp är liten. Visst kan man fråga lärarna och så, men det verkar inte vara något som uppmuntras. Jag hade rekommenderat en mindre skola eller linje där man jobbar i grupper och där dialoger kan föras. Det beror ju självklart på varje individ hur man studerar bäst. Själv föredrar jag diskussioner, något som är ytterst sällsynt på detta program. Har inte så stor lust att tänka på allt dåligt just nu så jag drar det lite kort. Tänk på att jag är lite upprörd och att där säkert finns dem som tycker det har varit skitbra hittills. Läs deras också om de finns.. Som sagt så är vi försökspersoner till hela denna nya bologna processen (poängsystemet), och till det nya civilekonomsystemet. Nu får ju inte alla skolor längre ge civilekonomexamen. Jag uppfattar skolan som väldigt rörig. Lärarna har lite koll på vad som händer runt omkring. Samarbetet mellan kurser och olika delar av skolan är liten. Hemsidan verkligen suger. Dem skulle haft en sommarkurs i hur man hittar på hemsidan. Bra nu har jag fått sagt lite, förvarna er lite. Viktigt: prata med de som går på programmet innan ni väljer. de e dem som vet, inte lärarna eller de programansvariga. Jag kanske lägger till lite här senare, annars kommentera gärna och ställ frågor om det nu går på denna sidan. Ska du börja på civilekonomiprogrammet i Lund så måste du vara berädd att ta mycket ansvar. OCH PENDLA INTE! FLYTTA TILL LUND! de tar för mycke energi, promise man märker skillnaden
AnmälInlagt av: MarcusFuto 2009-03-03 15:36

Jag går med i den första årskullen och kan hålla med om att vissa kurser som vi har haft har varit mycket röriga (framför allt Entreprenörskaps kursen samt projektledarskap).
Trots detta vill jag rekommendera Civilekonom programmet då jag är mycket nöjd, visst vi är många, men för mig är detta inte något negativt. Man har extremt stort utbud av aktiviteter i Lund och en mängd olika kårer och nationer som man kan engagera sig i. Lärare och föreläsare som vi har är mycket bra, och mest av allt krut läggs ner på oss som går i Civilekonom programmet. Det finns fristående kursare samt studenter på ekonomprogrammet som läser tillsammans med oss på Civilekonom programmet, men det mesta krut läggs på oss och det innebär att vi har speciella kurser samt alltid de bästa föreläsarna och gästföreläsare. För övrigt finns bra sammarbete med LTH (tekniska utbildningar) vilket gör att man kan få in en fot hos dem om man som jag är intresserad av en mycket bred utbildning.
En ytterliggare bra sak med Civilekonom programmet är att vi har mycket partner företag som kommer och föreläser samt är med på olika evenemang som kåren anordnar.
Jag tycker det vill säga att det är en bra utbildning, med mycket frihet att göra vad man vill (vilket det SKA vara på universitet, dvs man bestämmer själv hur man vill ta vara på sin tid) samt med mycket möjligheter för framtiden.
AnmälInlagt av: Idalund 2009-05-13 17:54


Anmäl detta program
Diskutera i forumen Avancerad sökning Artikel arkivet Frågor & Svar
 
StudenterTyckerTill är en tjänst för dig som studerar eller har studerat.
- Har du nyligen avslutat en kurs eller ett program?
- Du som är Student eller alumn kan på ett enkelt sätta lägga omdömen på skolor, program, kurser eller föreläsare.

Populäraste sökningarna

Senast inlagda föreläsarna
Hitta ett jobb hos LeoVegas