Frågor & Svar

Vad är StudenterTyckerTill.se?

StudenterTyckerTill.se kan du som nuvarande eller tidigare högskole- och universitetsstudent tycka till om din utbildning. Detta resulterar till att du som nuvarande eller blivande student får den vägledning som saknas i dagsläget vid högre studier och kan enklare hitta rätt i utbildningsdjungeln. Till skillnad från all information som blivande samt nuvarande studenter har tillgång till i dagsläget om studier vid högre utbildning, erbjuder StudenterTyckerTill.se objektiv och kvantitativ information eftersom det är skapat av studenterna själva.

Var hittar man kurs, program, lärosäte eller föreläsare?

Du kan använda dig av sökfältet som du finner längst uppe till höger på sidan. Redan under inmatning visas ditt sökresultat och du får automatiskt upp det som matchar vår databas med inmatningen. Du kan även klicka på en av flikarna skolor, program, kurser eller föreläsare för att göra enskilda sökningar. Ett annat alternativ är att använda sig av avancerad sökning där sökningsalternativen är fler och du har möjligheten att göra en mer preciserad sökning. Du hittar länk till avancerad sökning i högerspalten. Avancerad sökning är även ett bra hjälpmedel för dig som inte riktigt minns namnet på programmet, kursen eller föreläsaren, då kan du filtrera dig fram till sökresultatet.

Hur tycker man till om sin utbildning?

Sök fram kurs, program eller föreläsaren som du vill tycka till, för mer information om sökning se svar till Vart hittar man kurs, program, lärosäte eller föreläsare?. När du väl är inne på själva profilen klicka då på den stora länken med texten ”Tyck till om denna …”. Svara på de 4 frågorna och lämna kommentar, tänk på att vara konstruktiv!

Var hittar man vad studenter tycker?

Sök fram kurs, program eller föreläsaren som du är intresserad av, för mer information om sökning se svar till Vart hittar man kurs, program, lärosäte eller föreläsare? . När du väl är inne på själva profilen får du en tydlig illustrativ presentation av studenters sammanfattande tyckande, scrollar du ner ser du enskilda omdömen tillsammans med kommentar. Besöker du enskilda lärosäten kan du även ta del av ”Kommentarer om skolan”. Skolkommentarer kan skrivas av alla användare, oavsett om du är nuvarande student eller inte. Det går även bra att diskutera och ställa frågor under skolkommentarer.

Hur fungerar sammanställning av alla omdömen?

Studenter tycker till om kurs, program och föreläsare. Fyra frågor tillsammans med möjlighet att lämna kommentar finns på utvärderingen. Kurs, program och föreläsare får sedan enskilda snittbetyg baserat på studenters tyckanden. Inga omdömen lämnas för lärosäten, betyg på lärosäten baseras istället på snittbetygen från program, kurser och föreläsare. Nedan följer frågorna på de enskilda utvärderingarna:

Kurs

Studenter får sätta betyg på 4 kriterier; kvalitet, användbarhet, lärandemiljö och examination.

Program

Studenter får sätta betyg på 4 kriterier; kvalitet, användbarhet, lärandemiljö och arbetslivsanknytningen.

Föreläsare

Studenter får sätta betyg på 4 kriterier; utlärningsförmåga, kunskap, engagemang och lärandestöd.

Är jag anonym när jag utvärderar?

Ja, ingen kommer kunna veta vem personen bakom användarnamnet är om ni inte själva är konsekventa vid val av användarnamn. Ex; Väljer du ditt förnamn och efternamn som användarnamn kommer du troligtvis inte vara lika anonym.

Stämmer all information på StudenterTyckerTill.se?

Alla våra kurser och program har samma källa som www.studera.nu. Vi uppdaterar dock inte vår databas lika ofta och kan därför inte 100 % garantera att vårt utbud alltid är identiskt med utbudet på www.studera.nu. Föreläsare läggs till av studenterna själva och då kan vi inte garantera att alla föreläsare finns med i vår databas.

Är det inte fel att utvärdera föreläsare på hemsidan?

Syftet med StudenterTyckerTill.se handlar framförallt om att göra de tuffa valen lite enklare för blivande och nuvarande studenter. Vi låter studenter tycka till om sin utbildning och att föreläsare svarar för en stor del av utbildningen kan ingen förneka. Därmed utvärderas även föreläsare för att skapa så mycket användbar information som möjligt om högre studier.

Men vi prisar även de föreläsare som presterar. Populära föreläsare med höga betyg kommer vara mer synliga på sidan och varje månad utses ”månadens föreläsare” som blir intervjuad och får uppmärksamheten de förtjänar. Detta ska förhoppningsvis stimulera till kvalitetsutveckling och sprida goda exempel. Dessutom är det ett tecken på sundhet och självreflektion att vara öppen för feedback. Betyg på föreläsare är ett sätt att ta tillvara på studenternas åsikter.

Hur fungerar ihoplänkningen mellan kurs, program och föreläsare?

När du väl befinner dig på profilen tillhörande kurs, program eller föreläsare finns det två knappar som det står ”Länka ihop med …”. Klickar du på en av dem så slussas du till en sida där du får i möjlighet att söka fram det du vill länka. När du vill länka ihop föreläsare med kurs eller program finns det en risk att du inte hittar föreläsaren eftersom studenter själva lägger till föreläsare, men då får du möjligheten att lägga till föreläsaren själv. Som användare har du även möjlighet att ta bort hoplänkningar som inte stämmer, det kan exempelvis vara att en kurs inte längre tillhör programmet.

Frågor

Vad är StudenterTyckerTill.se?
Vart hittar man kurs, program, lärosäte eller föreläsare?
Hur tycker man till om sin utbildning?
Var hittar man vad studenter tycker?
Hur fungerar sammanställning av alla omdömen?
Är jag anonym när jag utvärderar?
Stämmer all information på StudenterTyckerTill.se?
Är det inte fel att utvärdera föreläsare på hemsidan?
Hur fungerar ihoplänkningen mellan kurs, program och föreläsare?
Diskutera i forumen Avancerad sökning Artikel arkivet Frågor & Svar
 
StudenterTyckerTill är en tjänst för dig som studerar eller har studerat.
- Har du nyligen avslutat en kurs eller ett program?
- Du som är Student eller alumn kan på ett enkelt sätta lägga omdömen på skolor, program, kurser eller föreläsare.

Populäraste sökningarna

Senast inlagda föreläsarna
Hitta ett jobb hos LeoVegas