Program: IT, medier och design

Information

Skola: Södertörns högskola
Antal högskolepoäng: 180
Nivå: Nybörjarprogram

Ämne: Medieteknik

Externa länkar

Länk till program:
Länk till skola: http://www.sh.se
Tyck till IT, medier och design
Länka ihop IT, medier och design Länka ihop IT, medier och design

Detta tycker studenter om programmet

Relaterade kurser


Länka ihop programmet med fler kurser

Relaterade föreläsare


Länka ihop programmet med fler föreläsare

Omdömen

Vad man får ut av IMD beror på vilka förväntningar man har samt förkunskaper. Min bror gick ett annat program på annat universitet och fick jobb utan att göra något utöver. Så funkar det inte på IMD, du MÅSTE hitta egna projekt, sitta sena kvällar och lära dig avancerade uppgifter. Du måste ta kvällskurser och sommarkurser och försöka ta ut dom till max. Detta har lärarna missat att få studenterna att förstå. Genom att bara ta det som programmets basutbud kommer du lära dig lite av varje och känna att du hela tiden har luckor att fylla.
Variationen på förkunskaper och motivation hos studenter är väldigt varierande, vilka grupper du hamnar i avgör mycket i din utveckling. Har man redan goda kunskaper kan man använda åren till att bli anställningsbar och fila på en snygg portfolio. Börjar man på 0 så känner de flesta att man bara doppar fingret i lite av varje och tiden rullar på. Ingen struktur eller påkostande för att välkomna nya studenter, sammanhållning är något man får styra upp själv dock kan man få pengar för det från institutionen. Dålig kontakt med tidigare studenter. Svårighetsgraden höjs andra termin med tex programmering och databaser och många får en chock där de antingen hoppar av eller drar på sig rester som tynger resten av studietiden. Dock vill ja påstå att denna svåra termin är en av de viktigaste att klara av. Det finns dock ljusglimtar av riktigt duktiga och engagerade föreläsare som är guld värda.
Många upplever att kopplingen till litteraturen ofta brister i de svårare ämnena.
Möjligheten att träffa folk från branchen är svår under studietiden.
På KTH har dom 2 karriärdagar med massor,massor av företag som behöver nyexaminerade IT-kunniga. På Hyper Island arbetar man väldigt tidigt med skarpa projekt mot kund. Kan vara värt att titta på innan man skuttar iväg. Det handlar ändå om 3 viktiga år. Jag tror dock att IMD kommer bli betydligt bättre i framtiden. Särskilt med lite högre antagningskrav så de kan höja nivån på utbildningen.
AnmälInlagt av: ctrldelete 2011-02-03 13:03


Anmäl detta program
Diskutera i forumen Avancerad sökning Artikel arkivet Frågor & Svar
 
StudenterTyckerTill är en tjänst för dig som studerar eller har studerat.
- Har du nyligen avslutat en kurs eller ett program?
- Du som är Student eller alumn kan på ett enkelt sätta lägga omdömen på skolor, program, kurser eller föreläsare.

Populäraste sökningarna

Senast inlagda föreläsarna
Hitta ett jobb hos LeoVegas